Θαλλασινά Όλες οι Συνταγές

Χταποδάκι Κατσαρόλας

Υλικά για το βράσιμο:

1 χταπόδι περίπου 2 κιλά

1 ξερό κρεμμύδι ολόκληρο

2 ποτήρια του νερού ξύδι από κρασί

Για τη μαρινάτα: 

αραβοσιτέλαιο

2 ποτήρια νερού ξύδι

2 κ.σ. πιπέρι ολόκληρο

Αλάτι

1 κ.σ. ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και βάζουμε μέσα το χταπόδι πλυμένο, ολόκληρο.

Αφού το ζεστάνει η φωτιά και απλώσει, το σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Όταν φύγουν οι πρώτες αναθυμιάσεις από το ξύδι, ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί και το αφήνουμε να σιγοβράζει.

Θα είναι έτοιμο όταν το τρυπάμε με το πιρούνι και δεν συναντούμε εμπόδιο. Τότε το αφαιρούμε από το νερό και καθαρίζουμε τις μεμβράνες του.

Ακολούθως, τοποθετούμε τα πλοκάμια του ένα ένα σ’ ένα σκεύος που να παίρνει καπάκι.

Εκεί μέσα και όσο το χταποδάκι είναι ζεστό, ρίχνουμε πρώτα το ξύδι, έπειτα το λάδι, μέχρι να σκεπαστεί και τέλος τα μπαχαρικά.

Σκεπάζουμε και ανακινούμε απαλά,  να πάνε τα υλικά παντού. Θα το αφήσουμε να μαριναριστεί οπωσδήποτε 6-7 ώρες και είναι έτοιμο.

Τips:

Πολύ νόστιμος καλοκαιρινός μεζές πού ταιριάζει ιδιαίτερα με ουζάκι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.