Σουφλέ Πατάτας
Ογκραντέν Όλες οι Συνταγές

Σουφλέ Πατάτας Με Μπέικον

Υλικά:

2 κιλά πατάτες κομμένες σε σχήμα ροδέλας

1/3 ποτήρι τού κρασιού αραβοσιτέλαιο

350 γρ.  μπέικον κομμένο καρέ

1/2 μάτσο άνηθο

8 κρεμμυδάκια φρέσκα σε λεπτές ροδέλες

1/2 κ.σ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι σκόνη

1/2  τυρί γκούντα τριμμένη

500 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Αυτό το νόστιμο φαγητό, χωρίζεται σε δύο στάδια προετοιμασίας.

Αρχικά αφού έχουμε ετοιμάσει όλα μας τα υλικά, ξεκινάμε βάζοντας στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτοντας μέσα και το λάδι. 

Αφού κάψει, ρίχνουμε το μπέικον και όταν αυτό αρχίσει να τσιγαρίζεται για τα καλά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Τα γυρίζουμε με ξύλινη κουτάλα, να ενωθούν τα υλικά και να μαραθούν τα πράσινα, αλλά να μη τα αφήσουμε πολύ και χάσουν το ζωντανό χρώμα τους. 

Σβήνουμε και τ’ αφήνουμε να περιμένουν.

Παράλληλα περνάμε τις πατάτες από τη φριτέζα μας, η οποία έχει κάψει ήδη και τις αφήνουμε να τηγανιστούν για 5-6 λεπτά.

Τις αραδιάζουμε σε ένα κανονικό ταψί τού φούρνου μας και τις αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν για να μπορούμε να τις διαχειριστούμε πιο εύκολα.

Έπειτα προσθέτουμε μέσα στις πατάτες το μείγμα τού μπέικον, και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Στρώνουμε από πάνω το τυρί, περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Tips:

Είναι ένα πλήρες και πεντανόστιμο φαγητό που δεν χρειάζεται τίποτε σαν συνοδευτικό. Παρ’ όλα αυτά, αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μια ελαφριά σαλάτα από ντοματάκια βελανίδι κομμένα στη μέση,  ανθότυρο τριμμένο με τα χέρια σας και λίγο ελαιόλαδο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.