Κιμάδες

ΣΟΥΤΖΟΥΚΆΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ

Υλικά:

800 γρ κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα περασμένο 2 φορές από τη μηχανή

200 γρ ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και πολύ καλά στημένη

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 κ.γ κύμινο

1/2 κ.σ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

500 γρ. ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη

1 κ.σ. πελτέ κύκνος

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε. 

Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε κυλινδρικό σχήμα, αλλά αρκετά μακριά (σαν το δάχτυλό μας), γιατί θα συρρικνωθούν ενώ τηγανίζονται. 

Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. 

Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο λάδι από αυτό. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, λίγο αλάτι κι ελάχιστο πιπεράκι ( γιατί αυτά τα υλικά υπάρχουν και στα σουτζουκάκια).

Αφήνουμε να πάρουν βράση και τοποθετούμε προσεκτικά τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα.

Πρέπει να βράσουν 15 λεπτά οπωσδήποτε μέχρι να χυλώσει το φαγητό.

Tips:

Αυτό το παραδοσιακό και πεντανόστιμο φαγητό, συνοδεύεται τέλεια με ρύζι πιλάφι και πράσινη σαλάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.