Ρεβιθάδα
Λαδερά Όλες οι Συνταγές

Ρεβυθάδα

Υλικά:

2 κρεμμύδια κομμένα φετάκια

1 σκελίδα σκόρδο φετάκια

1/2 μάτσο μαϊντανό

ελαιόλαδο

1/2 κιλό ρεβίθια

1 κ.γ.  μαγειρική σόδα

Αλάτι – πιπέρι

Χυμό από 3 λεμόνια

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Από την προηγούμενη μέρα έχουμε βάλει τα ρεβίθια σε νερό να μαλακώσουν.

Ξεκινάμε το μαγείρεμα, βάζοντας τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό, τόσο ώστε να καλύπτονται.

 Κάποιες ποικιλίες, δεν είναι πολύ βραστερές, γι’ αυτό έχουμε την σόδα σαν βοηθό.

Αν δούμε ότι δυσκολεύονται, ρίχνουμε σόδα να τα βοηθήσουμε. 

Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα.

Τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ.

Εν τω μεταξύ σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λάδι να κάψει, τα κρεμμύδια και τοσκόρδο να τσιγαριστούν.

Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νεράκι να πάρει η σάλτσα βράση για 7-8 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε την σάλτσα στο ταψί με τα ρεβίθια και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν.

Ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς για 30′ εως 40′ , ανάλογα τον φούρνο. Κατά την δειάρκεια τού ψησίματος, ανακατεύουμε 2 – 3 φορές.

Η Ρεβιθάδα μας θα είναι έτοιμη όταν πάρει χρώμα και μείνει ίσα με την σάλτσα της.

Tips:

Είναι ένα καλοκαρινό ελληνικό παραδοσιακό πιάτο και μπορεί να είναι κυρίως πιάτο ή και ορεκτικό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.