Ομελέτα Φούρνου
Ογκραντέν Όλες οι Συνταγές

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

 

Υλικά:

(Για ένα μέτριο ταψί)

10 αυγά 

1 ξερό μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ροδέλες

400 γρ. μπέικον κομμένο καρέ

1 πιπεριά πράσινη κομμένη καρέ

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη καρέ 

300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε φετούλες

1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος

1/2 κιλό τυρί γκούντα τριμμένη

μισό ποτήρι αραβοσιτέλαιο

1/2 κ.σ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι σκόνη

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε κόβοντας όλα τα λαχανικά και το μπέικον. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και περιμένουμε να κάψει.  Όταν είναι έτοιμο, πρώτα σωτάρουμε το μπέικον και αφού τα γυρίσουμε με ξύλινη κουτάλα,  5 με 7 λεπτά σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε και  τα λαχανικά να μαραθούν. Τότε κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε όλα τα αυγά.  Τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη  και προσθέτουμε λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος.

Εν τω μεταξύ ρίχνουμε το μείγμα τού μπέικον στο ταψί μας και το μισό τυρί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Προσθέτουμε και το μείγμα των αυγών, το αλάτι , το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά καλά ώστε να πάει παντού . 

Τέλος πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς 30 λεπτά.

Tips:

Είναι ένα ελαφρύ, με λίγες θερμίδες γεύμα και πολύ εύκολο στην παρασκευή του.

Μπορείτε να το συνδυάσετε με πράσινη σαλάτα ( κατά προτίμηση ρόκα με σάλτσα μπαλσάμικου)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.