Λαδερά Όλες οι Συνταγές

Μελιτζάνες Στο Φούρνο

Υλικά:

5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες καρέ 

3 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα από το multi

3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1 κιλό ώριμες ντομάτες στον τρίφτη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 λίτρο νερό

Αλάτι 

Πιπέρι

1/2 ποτήρι τού κρασιού ελαιόλαδο

2 κ.σ. χοντρό αλάτι

2 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας τοποθετώντας μια κατσαρόλα στη φωτιά μαζί με το λάδι. Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο κι ανακατεύουμε ώσπου να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας την τριμμένη ντομάτα, το μισό μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Την αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά. 

Στο μεταξύ έχουμε ζεματίσει για 5 λεπτά τις μελιτζάνες (αυτό το κάνουμε για να ξεπικρίσουν και για να μη τραβήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα), σε αλατισμένο νερό (εδώ βάζουμε το χοντρό αλάτι) και τις σουρώνουμε.

Τις περνάμε από το τηγάνι να ροδίσουν.

Στη συνέχεια τις απλώνουμε σ’ ένα ταψί και τις πασπαλίζουμε με  το κορν φλάουρ, τον υπόλοιπο μαϊντανό και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Tips:

Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε και τριμμένη φέτα και να το ψήσουμε ή να συνοδεύεται από φέτα ξεχωριστά.

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.