Όλες οι Συνταγές Κρεατικά

Λεμονάτο Μοσχαράκι

Υλικά

2 κιλά ελιά μοσχαριού

5 σκελίδες σκόρδο

10 μπαλάκια μπαχάρι

λάδι

αλάτι , πιπέρι

χυμό από 2 λεμόνια

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το μοσχαράκι από λίπη και νεύρα και το κόβουμε σε κομμάτια.

Βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι  στη φωτιά. Το αφήνουμε να κάψει καλά και τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος.  

Αφού θωρακιστεί το μοσχάρι και από τις δύο μεριές, ρίχνουμε τα σκόρδα, το μπαχάρι και ανακατεύουμε.

Θα αρχίσουν σιγά σιγά ν’ αφήνουν τα αρώματά τους. σε αυτή τη φάση ρίχνουμε  νερό, τόσο όσο να σκεπάσει και να ξεπεράσει το κρέας κατά τέσσερα δάχτυλα.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου τρείς ώρες.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζουμε στην άκρη και σουρώνουμε το ζωμό του ώστε να απομακρύνουμε τα σκόρδα και το μπαχάρι.

Έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα  με τον ζωμό στη φωτιά και  ρίχνουμε το χυμό μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τοποθετούμε μέσα  τα κομμάτια του κρέατος .

Καλή όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.