Κρεατικά Όλες οι Συνταγές

Κοκκινιστό Μοσχαράκι

Κοκκινιστό Μοσχαράκι
Κοκκινιστό Μοσχαράκι

Υλικά:

2 κιλά μοσχάρακι ελιά, κομμένο σε κομμάτια των 100 γρ. περίπου

6 φρέσκιες ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη

1 ποτήρι τού κρασιού ελαιόλαδο 

Μισό ποτήρι τού κρασιού αραβοσιτέλαιο

1 κ.σ. πελτέ κύκνος

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, περασμένα από το multi

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 κ.γ. μπαχάρι σκόνη

Μισό κ.γ. πιπέρι μαύρο σκόνη

Μισό κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.σ. αλάτι

Ελάχιστο γαρύφαλλο σκόνη

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σχετικά μεγάλη στο μάτι ή στο γκάζι. Έχουμε βάλει και τα δύο έλαια και τ’ αφήνουμε να κάψουν. Αφού γίνει αυτό, τοποθετούμε τα κομμάτια τού κρέατος και τα γυρίζουμε κι από τις δύο πλευρές να θωρακιστούν, ώστε να κρατήσουν μέσα τους τα υγρά που έχουν και να μη στεγνώσουν. Προσοχή! Δεν τα βάζουμε  όλα μαζί μέσα στο λάδι γιατί θα μειωθεί η θερμοκρασία του και θα βράσουν αντι να σωταριστούν.

Αφού είναι έτοιμα κι από τις δυο πλευρές, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.

Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά.

Ακολούθως προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τα μπαχαρικά.

Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει. 

Χρειάζεται περίπου 3 ώρες.


Tips:

Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με κουτάλα.

Αν θέλουμε να ελέγχουμε την πρόοδό του, απλά κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά.


Γαρνίρεται υπέροχα με σπαγέτι και τριμμένο τυρί πεκορίνο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.