Κατσικάκι Τσιγαριαστό
Κρεατικά

Κατσικάκι Τσιγαριαστό

Υλικά

2 κιλά κατσικάκι γάλακτος μπούτι κομμένο σε μερίδες των 150 γρ.

7 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα λεπτά φετάκια

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 ποτήρι τού κρασιού ελαιόλαδο

1 κ.σ. αλάτι

1/2 κ.σ. πιπέρι

2 κ.σ. μπαχάρι σκόνη

3 κ.σ. ρίγανη

2 λίτρα ζωμό από βοδινό

Χυμό από 5 λεμόνια

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

3 κ.σ. μουστάρδα απαλή

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία πλασωτέ κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτοντας και το λάδι. Όταν κάψει αρκετά, βάζουμε τα κομμάτια τού κρέατος ένα ένα, για να μη πέσει η θερμοκρασία τού λαδιού. Αφού θωρακιστεί από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε από την άλλη και τ’ αφήνουμε να τσιγαριστεί  καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τ’ ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά  (την ρίγανη την αφήνουμε για το τέλος) και τον ζωμό βοδινού.

Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 1/2 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό.

Εν τω μεταξύ έχουμε χτυπήσει την μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού.

Το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό μαζί με την ρίγανη και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού. Το ξαναβάζουμε για 5 λεπτά στη φωτιά και είναι έτοιμο.

Tips

Συνοδεύεται τέλεια με χυλοπίτες χωριάτικες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.