ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Ζυμαρικά

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά:       

Για τον κιμά

1 κιλό κιμά

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο 

2 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα από το multi

1 σκ. σκόρδο λιωμένο

6 ντομάτες μέτριες περασμένες στον τρίφτη

1 κ.σ. πελτέ “κύκνος” 

1 κ.σ. μπαχάρι σκόνη

1 κ.σ. αλάτι 

1/2 κ.γ. πιπέρι σκόνη

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ ζάχαρη

1 λίτρο ζωμό βοδινού (έτοιμο ή πού έχουμε βράσει εμείς )

Για τα κανελόνια

1 πακέτο κανελόνια Barilla

1/2 κιλό τυρί γκούντα τριμμένο

1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μία ρηχή σχετικά κατσαρόλα στη φωτιά προσθέτοντας και το λάδι.

μόλις κάψει αρκετά, προσθέτουμε τον κιμά. Για να πετύχουμε να μην έχει χοντρά κομμάτια, τον ανακατεύουμε συνέχεια με τον αυγοδάρτη.

Αφού τον έχουμε φέρει εκεί που μας ικανοποιεί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο. όταν ενσωματωθούν με τον κιμά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το ταψί μας, αραδιάζοντας τα άδεια κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο.

Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει, ώστε να μπορούμε να τον διαχειριστούμε.

Ακολούθως, γεμίζουμε τα κανελόνια, τα βάζουμε πάλι στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τους το τυρί και την κρέμα γάλακτος.

Τα ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς, να πάρουν ένα χρυσό – καφέ χρώμα.

TIPS:

Συνοδεύεται πολύ ωραία με οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα

 

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.