Γιουβαρλάκια κοκκινιστά
Κιμάδες Όλες οι Συνταγές

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Υλικά:

Για τα γιουβαρλάκια:

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1/2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι (ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο)

1/2 φλυτζάνια ρύζι νυχάκι πλυμένο

1/2 φλυτζάνια τσαγιού κρεμμύδι τριμμένο

1/2 φλυτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αυγό

Αλάτι, πιπέρι 

Για την σάλτσα:

1/2 φλυτζάνια. τσαγιού κρεμμύδι τριμμένο

500 γρ. ντομάτες ώριμες περασμένες στον τρίφτη

1 κ.σ. πελτέ Κύκνος

1 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 ποτήρι νερού ζωμό βοδινού

Εκτέλεση:

Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τα δύο έλαια. Αφού κάψουν σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε σε μια μεταλλική μπασίνα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια κρατώντας τον μισό μαϊντανό στην άκρη.

Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα ρίχνουμε στην σάλτσα.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλατοπίπερο,και  τον ζωμό και βράζουμε μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους. 

Όσο πιο λίγα υγρά έχει η σάλτσα τόσο πιο σωστά θα το έχετε μαγειρέψει. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.